Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermeknap

2012.05.21

Pénteken egész napos gyermeknapot rendeztek az oviban. A szülők is hivatalosak voltak délután fél 4-től. Elkéretőztem kicsit előbb és Andris is el tudott jönni, mert a változatosság kedvéért megint állandó éjszakás lett. Én már időnként nem tudom követni. Ha ki meri nyitni a száját és visszaszól a főnöknek, annak ez az eredménye. Kedden délután közölték vele, hogy másnaptól éjszakás, ha nem vállalja ki van rúgva. Olyan elkeserítő, hogy a maszekoknál ez az alap hozzááállás, s nem is tehetsz ellene semmit...... Na de nem panaszkodom, most megszokjuk az új felállást megint. Lassan belerázódunk, bár néha még magyarázni kell Bencének, hogy apa majd csak reggel jön haza, nem tudunk elé menni este.

Szóval gyereknap: Bubu hozta a formáját, hisztis volt és akaratos, a nyaklánc fűzéshez kikészített tésztát megette, összeborogatta a színeket, összekeverte a formákat és méreteket. El kellett onnan hoznom. A légvár most nem érdekelte (apa szerint azért, mert itt ingyen volt) csak nézte a többieket, de felmenni nem akart. Egyedül a nagy csúzda jött be neki, mert most a teljes ovi udvar birtokba vehető volt, nem csak a "saját" kis birodalmuk, ami amúgy számomra nagyon lehangoló volt, ugyanis egy nyanvadt hintából, egy homokozóból és egy kisebb méretű csúszdából áll. Értem én, hogy 15 felé nem tud figyelni 2 óvónő, s hogy kellenek a szabályok, de ott az a gyönyörű, játékokkal teli udvar, s a gyerekek meg csak azon a 10 négyzetméteres helyen játszhatnak, amit az ovónő kijelöl. Na most szabad volt a vásár, de más nem is érdekelte. Néha megtelt a cipője homokkal, amit ki kellett olyankor rázni, s fontos volt, hogy apa ott álljon a csúszda végén, hogy őt elkapja, s megtapsoljuk. Annyira édes, amikor megcsinál valamit, s aztán mosolyogva közni, hogy ügyes vagyok! Lett volna vacsorára hotdog, d azt már nem vártuk meg, mert 5-kor eljöttünk. Addigra meg is unta, meg Andrisnak éjszakára kellett mennie dolgozni.

Szombaton az egész család vacakul volt, mindenkinek volt valami baja, így nem mentünk Mohácsra, pedig klassz lett volna a műrepülő bemutató a Duna felett. Emlékszem még Bence tavalyi élményére, amikor a kompon rekedtünk a bemutató idejére, remegett és sírt, én pedig azért fohászkodtam, hogy fogyjon ki a kerozin végre abból a dögből!

Jövő vasárnap, ha az idő is olyan lesz és nem jön közbe semmi, Siklósra megyünk. Ott is lesz gyermeknap a Tenkes kapitánya lovastanyán. Nagyon ígéretes a program, szerintem érdekelni fogja. Eleve szereti a lovakat, s lesz rendőrségi és mentős bemutató, szirénázó autókkal, kutyákkal, egyéb gyermekprogramokkal. Már nagyon várom, hogy végre együtt töltsünk egy napot!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.